kobayashi yasuo 1936-ban született Tokióban. Gyermekként judót tanult, az aikidoval 1954-ben ismerkedett meg. 1955-ben lépett be a Honbu Dojoba uchideshiként, azaz mint bentlakó tanítvány. Az ötvenes évek végétől a Honbu Dojoban oktatott, részt vett az egyetemi Aikikai-szervezetek kialakításában.

 Az aikido alapgondolatának megfelelően törekszik arra, hogy minél több embernek tanítsa az aikidot.

1969-ben nyitotta meg saját dojoját Kodairában, amely dojoból az évek során a Kobayashi Dojok hálózata fejlődött ki. Az uchideshi (bentlakásos gyakorlás) program nagyban előmozdítja az aikido oktatását. Rendszeresen küld oktatókat a tengeren túlra, külföldi és belföldi tanulókat fogad. Külföldi tanulók számára ösztöndíj rendszert alakított ki (Musubi Kikin) a pénzügyi támogatás lehetőségének megteremtése céljából.

1987-ben a Japán Budo Tanács díját - magánszervezetek közül elsőként - vehette át.

2003 augusztusára körülbelül 120 szorosabban vagy lazábban kötődő dojo tartozott az Aikido Koboyashi Dojo-k hálózatához. A szervezet rendszeresen küld oktatókat a következő országokba: Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Argentína, Brazília, Németország, Nagy-Britania, Magyarország, Lengyelország, Bulgária, Svédország, Finnország, Norvégia, Izland, Görögország, Irán, Dél-Korea, Tajvan, Ausztrália.

Magyarországra évente kétszer (áprilisban és augusztusban) érkezik a központi dojoból oktató, aki négynapos edzőtáborban igyekszik tudása legjavát átadni. Ezekben az edzőtáborokban van lehetőségük a magyar tanítványoknak a danvizsgák (mestervizsgák) letételére.

Rendszeresen hazánkba látogató oktatók:

Kobayashi Hiroaki (7. dan), Yasuo fia

Masuda Manabu (7. dan)

Koyanagi Shunichiro (6. dan)

2004-ben írta meg saját életrajzát Utam, az Aikido címmel.